Güzellik, Güzellik Ürünleri, Sağlık

Hint Yağı Nedir? Hint Yağının Faydaları Nelerdir?

hintyaginedir

İnsanlar sağlığa faydaları ile bilinen bitkilerin yağlarını çok uzun yıllar çeşitli tedavilerde ya da kozmetik ürünü olarak kullanmışlardır. Eski zamanlardan günümüze ulaşmış oldukça faydalı bitki yağlarından biri de Hint yağıdır. Hint yağının içerisinde yer alan yüksek orandaki antioksidan, anti enflamatuvar ve antiseptik içerik onun çok uzun yıllar insanlar tarafından kullanılmasını sağlamıştır. Ayrıca günümüzde yapılan araştırmalar ile bilinenlerin yanına daha birçok faydası da eklenmiştir.

Yazımızda Hint yağını kullanmak isteyenler için; Hint yağı nedir, yüz ve cilt için faydaları nelerdir ve yan etkileri nelerdir sorularına cevap vermeye çalışacağız.

Hint Yağı Nedir?

Hint yağı, bilimsel adı Ricinus communis olan ve Hindistan’da bulunan sütleğen ailesine ait bir bitkinin tohumlarından elde edilir. Ayrıca bu bitki Akdeniz’de kendi kendine yetişebilmektedir. Hint yağı özellikle başkenti olan Hindistan ‘da çok uzun yıllardır alternatif tıp alanında kullanılmaktadır. Sindirim sistemi üzerindeki güçlü etkilerinden dolayı yemeklerde kullanılmaz. Özellikle ince bağırsak üzerinde çok yüksek oranda müshil etkisi bulunmaktadır.

hintyagii

Hint Yağının Yüz ve Cilt İçin Faydaları Nelerdir?

Hint yağı, insan sağlığı için oldukça faydası bulunan sağlıklı bitkisel yağ çeşitlerinden biridir. Aynı zamanda içerisinde yer alan mineraller, proteinler, yağ asitleri ve özellikle E vitamini sayesinde yüz ve cilt içinde birçok faydası bulunuyor. Hint yağının sağladığı faydalardan bazıları ise şunlar;

  • Hint yağının cilt ve yüz için en önemli faydası muhteşem bir nemlendirici olmasıdır. Kadın erkek fark etmeksizin her insan sağlıklı bir cilt için cildini nemlendirmeye ihtiyaç duyar. Cildi nemlendirmek, cildin nem dengesini sağlayarak dış etkenlere karşı korur. Bu da başta yaşlanma etkileri olmak üzere birçok cilt problemini önlemeye yardımcı olur. Hint yağı zengin içeriği ile kullanılabilecek en doğal nemlendiricilerden biridir.
  • Hint yağı içerisinde yoğun şekilde bulunan E vitaminin cilt ve yüz için bilinen birçok faydası bulunuyor. Diğer onarıcı yağ asitleri ve mineral ile birleşen E vitamini ciltte yenileyici bir etki kazanmış oluyor. Hint yağı bu özelliği ile akne ve sivilceleri önlemekte ya da yüzünüzde bulunanları kurutmakta oldukça etkili. Ayrıca cildinizde bulunan sivilceden meydana gelen izleri de Hint yağı kullanarak giderebilirsiniz.
  • Eğer cildinizde bulunan çatlaklardan şikayetçiyseniz Hint yağı çatlakları yok etmekte en etkili bitkisel yağlardan biri. İçeriğinde bulunan Omega – 3 yağ asitleri cildi nemlendirirken bir yanda da gerginleşerek sıkılaşmasına yardımcı olur. Özellikle banyodan sonra düzenli olarak kullanacağız Hint yağı çatlakları hızlı ve etkili bir şekilde yok etmenizi sağlayacaktır.

hinytagicilt

Hint yağının yüz ve cilt için bulunan faydalarının yanı sıra saçlar, kirpik ve kaşlar içinde bilinen birçok faydası bulunmaktadır. Son zamanlarda saç, kaş ve kirpik bakım ürünlerinin çoğunda Hint yağı yer almaktadır.

İlginizi Çekebilir: Üzüm Çekirdeği Yağı Nedir? Faydaları Nelerdir?

Hint Yağının Yan Etkileri!

Hint yağı her ne kadar insan sağlığı için oldukça faydalı bir bitkisel yağ olsa da doğru kullanılmadığı takdir de çeşitli problemler yaşayabilirsiniz. Hint yağının özellikle yüz ve cilt için bilinen bir yan etkisi mevcut değil. Ancak yüz ve cilt üzerine aşırı uygulandığı takdirde, cildin üzerinde bulunan gözeneklerin kapanmasına neden olabiliyor. Bu yüzden kullanırken sadece sorunlu bölgeye çok az miktarda sürmeniz yeterli olacaktır. Ayrıca Hint yağına alerjiniz olmadığınızdan da emin olmanız gerekiyor.  Bunun için uygulamadan ufak bir bölgeye Hint yağı sürerek kendinize alerji testi yapabilirsiniz.

Latissim ekibi olarak bu yazımızda Hint yağı nedir, faydaları nelerdir ve yan etkileri hakkında bilgi vermeye çalıştık. Umuyoruz ki faydalı bir yazı olmuştur. Hint yağı ve benzeri çok daha fazla içerik için bizi takip etmeye devam edin!

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.